Foto:

Frilans Syd-talk – tema Pengar

September 7, 2023
Ingen författare

Fredagen den 8 september kl. 15-16 har Frilans Syd ett nytt avsnitt i serien Frilans Syd-talk – denna gång med temat Pengar.
I vanliga fall är det enbart Frilans Syd-medlemmar som talar. Denna gång gör de ett undantag då de har med en stipendiehandläggare från Journalistförbundet.  
Hans tips om vad en bra stipendieansökan ska innehålla borde locka en del andra än syd:are!

Frilans Syd-talk håller jubileum med nr 10 som har temat "Pengar" och sker som vanligt digitalt via zoom. Det är bara att klicka på länken när det startar.
Vill du bara lyssna anonymt så går det bra, ljud och bild är av när du klickar in dig. Vill du delta mer och kanske diskutera så är det bara att sätta på ljud och bild.

PROGRAM
Ca 15.00 Välkommen!
Programledare Paulina Witte (styrelseledamot i Frilans Syd) hästar välkommen och inleder denna träff. Frilans Syds ordförande säger några ord om sektionen som är bra att veta.

Ca 15.10. OLA NILSSON – ATT BEVAKA NÄRINGSLIVET INTE LIKA TRÅKIGT SOM DU TROR
Ola Nilsson är journalistutbildad på Lunds universitet och har de senaste åren arbetat som skribent/reporter och redaktör i olika former, dels som frilans och dels för HD-Sydsvenskan. Numera är han frilans på heltid med återkommande uppdrag från ett antal facktidningar, ett redaktörsuppdrag för magasinet Galore Weekend och ett fast uppdrag som reporter för nyhetstjänsten Rapidus.
Talar om: Hur han halkade in på att skriva om näringsliv, vilken typ av jobb han gjort genom åren och varför man inte måste vara intresserad av börsen eller duktig på matte.

Ca 15.25. JANE AF SANDEBERG – FASCINATIONEN FÖR PENGAR
Jane af Sandeberg är reporter, redaktör och konstnär. Hon ar skrivit en roman samt som konstnär skapat bilder som alla har koppling till pengar. Har haft flera utställningar.
Talar om: Sitt aldrig sinande intresse för pengar. I över 40 år har hon återkommit till ämnet pengar och ekonomi. Ju mer hon grävt desto mer fascinerad har hon blivit av vår fascination.

Ca 15.40. JUSTUS BENNET – KONSTEN ATT SÖKA STIPENDIER
Justus Bennet jobbar sedan 20 år som etikombudsman på Journalistförbundet och är också en av tre handläggare som jobbar med förbundets olika. Stipendier.
Talar om: En snabbkurs om vad du bör tänka på för att undvika slarv och misstag när du söker Journalistförbundets olika stipendier. Det blir också lite information om Publicistklubbens och Journalistfondens stipendier.

Eventet är gratis och alla är välkomna att lyssna!
Möteslänk: https://us02web.zoom.us/j/83746860929?pwd=ODlOTVJxQkx4dkhUcm9iZzlrWGhWQT09

Relaterade inlägg

No items found.
Comment Form is loading comments...