Foto:

Hur göra film om en människas liv?

March 2, 2021
Marja Beckman
Ingen författare
Isabel Andersson.

När skådespelaren Lena Nyman gick bort 2011 lämnade hon efter sig 17 papperskassar med dagböcker. Med utgångspunkt från dem har Isabel Andersson gjort sin första dokumentärfilm, med titeln Lena. Den har premiär i höst.

Den 25 mars gästar Isabel Andersson Mälardalens frilansklubb för att berätta om sin väg till att regissera sin första dokumentärfilm och hur det var att göra research när det fanns så mycket privat material från en mycket känd person.

Filmen Lena har inte haft premiär än, men om ni vill veta mer om Lena Nyman rekommenderas till exempel Annika Perssons biografi över Lena Nyman; Jag vill ju bara vara fri (finns till exempel att låna som e-bok på Stockholms stadsbibliotek), samt Lena Nymans Dagböcker och brev 1962-1974.

Om ni vill veta mer om Isabel Andersson: Hon var researcher på Jane Magnussons film Bergman – ett år, ett liv. Hon var även redaktör för filmen om Stockholms stadsteaters förre chef Benny Fredriksson som just nu finns att se på SVT Play.

https://www.svtplay.se/video/29954526/benny-och-kulturhuset

Föredraget äger rum över Zoom torsdagen den 25 mars klockan 10 och beräknas pågå cirka 1,5 timme.

Mejla malardalen[at]marjabeckman.se (senast 24 mars) för att få en länk. Alla medlemmar i Frilans Riks är välkomna att lyssna. Det kommer även att finnas möjlighet att ställa egna frågor till Isabel.

Föredraget kommer också att spelas in och bli möjligt att se i efterhand på medlem.malardalensfrilansklubb.se

Relaterade inlägg

No items found.
Comment Form is loading comments...