Foto:

Mälardalens styrelse valdes om

March 8, 2024
Ingen författare


Hela styrelsen för Mälardalens frilanssektion valdes om på onsdagens årsmöte, som hölls på Hartwickska huset i Stockholm.
Ny ordförande efter Beata Hansson blir Fredrik Thorén, som suttit i styrelsen sedan 2022. Beata blir nu vice ordförande.
Cassandra Solback kvarstår som kassör och ny sekreterare blir Thomas Wedérus. Förre sekreteraren Mats Karlsson blir vanlig ledamot och de båda suppleanterna Sydney Ankers och Anna Bergholtz blir nu ordinarie ledamöter.

Fredrik Thorén sade att det är en ära att ha fått förtroendet att vara ordförande för Mälardalen:
- Jag har bara goda erfarenheter av en tajt och välfungerande styrelse där alla bollar eventuella funderingar med varandra.
Beata Hansson håller med:
- Det är glädjande att vi kan fortsätta tillsammans i en stabil styrelse. Jag tror att den står väl rustad inför framtiden och sektionens utmaningar.

Styrelsen konstaterade att man under året fått stabilitet i ekonomin, till och med gjort av med mindre pengar än budgeterat. Det beror inte på färre aktiviteter, utan tvärtom fler. Men de har kunnat genomföras till lägre kostnad tack vare bland annat tuffare begränsning av styrelseledamöters arvodering vid arrangemang.

En inkommen motion om att arbeta för höjda arvoden från contentbyråer godkändes och skickades vidare till Frilans Riks.
Det gjorde även en styrelsemotion om att ta fram en policy för ökad tillgänglighet i möten och aktiviteter inom hela journalistförbundet.

Ordförandeklubban under årsmötet svingades förtjänstfullt av Rickard Jakbo, tidigare medlem av styrelsen och en gång ordförande för Frilans Riks.

Efter mötet berättade gästerna Eddie Pröckel och Max Pröckel om boken Den ljugande journalisten, som de gett ut på nystartat eget förlag.
En bok som ligger rätt i tiden om journalistikens utmaningar i det gränslösa utbudet av fake news.


Mats Karlsson

Relaterade inlägg

No items found.
Comment Form is loading comments...