Foto:
Beata Hansson

Sommarbrev till alla medlemmar

July 9, 2023
Ingen författare

Kära Mälardalingar!

Högsommaren är här. Vissa frilansare klarar av detdär med att stänga av arbetet. Men alla är inte såna. Många är vi som vet hurdet är att när man minst anar det får in en ny smart skrivide  i hjärnan. Det är väl heller inte helt obekantatt ha en text kvar någonstans som kan behöva lite extra kärlek innanhöstlämning.  Det kan vara någon detaljsom behöver extrakollas eller en förutsättning som plötsligt ändrats. Och om viskulle få det alltför tråkigt finns ju alltid bokföringen där som en ständigpåminnelse om att vissa saker kommer man helt enkelt inte undan.

Mälardalens frilansklubb håller några knops sommarfart.Vissa riktlinjer inför hösten är redan dragna. Det samarbete medarbetsplatsklubbar som legat i träda under en tid ska vi närma oss med nya tag framöver.Vi kommer också planera för ett par frukostmöten under hösten. Ideer och tipsfrån er om innehåll är alltid lika välkomna!

Under våren har vi bland annat kunnat lyssna till ettpanelsamtal om för- och nackdelar att arbeta hemma, på internetcafé, bibliotekeller andra platser.
Vad bör man tänka på när man arbetar hemma? Där diskuterade vi under ledning avprofessor emeritus, Gunnar Aronsson, arbetspsykologi TCO och  Arbetsmiljöutredare, Martine Syrjänen Stålbergbland annat vikten av bra belysning, kontorsstol, att lägga in raster och geplats för återhämtning. Under ett föredrag om pensioner berättadefrilansmedlemmen Rickard Jakbo för en skara medlemmar om pensionssparande föregenföretagare.  Frågorna var många ochdiskussioner uppstod kring vad som är bäst att satsa på som frilans, framförallt med egen firma.

Sedan Uppsalamedlemmarna knoppades av till en egensektion och gjort oss lite färre, har kravet på att räkna kronorna inför varjeaktivitet vi arrangerar ökat. Lokalkostnader har alltid varit en stor post därförhoppas vi på att i framtiden kunna göra fler saker i förbundets lokaler. Men viplanerar även digitala möten då vi vet att många medlemmar har svårt att alltidkomma ifrån sina arbetsplatser.    

Prioriterade områden som vi redan skrivit om i verksamhetsplanenär upphovsrätt, arvoden och rekrytering. Men vi vill också träffas, nätverkaoch ha roligt tillsammans. Även här är alla sorters tips välkomna!

Men tills vi ses, ha en skön fortsättning påsommaren

Styrelsen

Mälardalens Frilansklubb

 

Relaterade inlägg

No items found.
Comment Form is loading comments...